S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

Computer

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Wie digitaal wil fotograferen heeft een computer nodig. Gelukkig kan je met vrijwel elke multimediacomputer aan de slag. Er zijn toch enkele dingen waar je moet op letten als je met digitale fotografie wil beginnen.

-  Je computer moet over voldoende geheugen beschikken. Zowel je harde schijf als je RAM-geheugen kunnen best aan de ruime kant zijn. Met een harde schijf van minder dan 10 GB zal je zeker in de problemen komen, maar vanaf 10 GB zit je goed. Voor je RAM-geheugen moet je minstens 256 MB voorzien, maar dat is nog redelijk krap. Beter is meteen 512 MB of meer te voorzien. In elk geval zijn een ruime harde schijf en veel geheugen elementen die je computer vlotter laten werken.

-  Je moet beschikken over de juiste aansluitingen. Moderne computers komen standaard met een USB-aansluiting, die je nodig hebt om je fototoestel aan je computer te koppelen. Heb je nog geen USB-aansluiting, dan kan je die steeds laten installeren. De kans is dan wel groot dat die computer niet krachtig genoeg is om foto’s te verwerken.

-  Een cd-schrijver is zeker geen overbodige luxe als je veel foto’s maakt. Het is de beste en goedkoopste manier om je foto’s te bewaren. Wie regelmatig foto’s maakt, heeft al gauw enkele honderden of zelfs duizenden foto’s op zijn harde schijf staan. Cd-schrijvers zijn helemaal niet meer zo duur en een blanco cd kost ongeveer 20 eurocent.

LEES VERDER: Een fototoestel // Computer // De digitale donkere kamer //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License