S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

Andere programma’s

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Naast Open Office bestaan er nog enkele andere alternatieven voor MS Office die het vermelden waard zijn.

-  Apple Works is een lichte office-omgeving die je bij Mac OS (het besturingssysteem van Apple) krijgt. Je kan er alles mee doen wat je van een office-pakket verwacht, maar heel wat toeters en bellen, die we intussen gewoon geworden zijn in Open Office en MS Office, ontbreken.

-  Microsoft Works is een goedkope en uitgeklede versie van MS Office. Je moet natuurlijk een beetje gek zijn om voor software te betalen als je weet dat je gratis betere programma’s kan krijgen.

Voor wie geen behoefte heeft aan alle extra mogelijkheden die een office-omgeving biedt en wie gewoon een tekst wil schrijven, zijn er tientallen gratis en zeer goede tekstverwerkingsprogramma’s te vinden. AbiWord is bijvoorbeeld een tekstverwerker die werd ontwikkeld voor GNU/Linux, maar die ook beschikbaar is voor MS Windows en Mac OS X. Je kan er MS Worddocumenten mee openen, en vooral documenten opslaan in een heleboel verschillende bestandsformaten. AbiWord is een krachtige tekstverwerker waarmee je ook webpagina’s kan maken. In tegenstelling tot MS Word genereert AbiWord zeer zuivere html-bestanden die elke browser kan lezen.

LEES VERDER: M$ of Open Office? // Andere programma’s // LATEX + LYX //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License